East European Comic Con 2013 – ”Hey mama look at me, I’m on my way to the promised land!”

Am dorit, am sperat si in cele din urma Romania se poate mandri cu primul Comic Con mioritic. Multa munca, multa pasiune si dorinta de a organiza ceva ce pana acum puteam doar sa vizionam pe Youtube sau cu multa speranta si indarjire, puneam bani deoparte in speranta achizitionarii unui bilet la o astfel de actiune peste hotare. 

Am petrecut weekend-ul acesta (30-31 martie) la Palatul National al Copiilor alaturi de my fellow geeks. Cum m-am simtit? Fucking awesome! Mi-am dorit sa vad pe cat mai multi fani venind si distrandu-se. Costume purtate cu mandrie si facute de mainile lor, interactiuni intre fani, intalniri intre prieteni, multe poze, impresii schimbate, aglomeratie si nu in ultimul rand distractie. Pot sa spun ca dorinta mi s-a implinit.

Eram multi, curiosi, veseli, la finalul celor doua zile se instalase in cele din urma febra musculara dar buna dispozitie si euforia au dainuit si in zilele ce au urmat East European Comic Con.

Benzi desenate, figurine de colectie, DVD-uri si Blu-Ray-uri, tricouri, insigne handmade, pentru o prima editie aveam ce gasi si cumpara. Foarte multi artisiti au venit si si-au demonstrat talentul in materie de desen, benzi desenate, gaming si cosplay in fata noastra.

Impreuna cu my partner in crime, Miriam, am participat la randul meu in calitate de membru fondator, C.E.O., playgirl, genius and philanthropist  – I had to write it  – al comunitatilor de fani ai Marvel Cinematic Universe din Romania si Tom Hiddleston Army Romania , proiecte ce au demarat in vara anului trecut si cu mandrie spun ca m-am bucurat sa intalnesc la EECC fani ai acestor pagini ce au venit sa ne cunoasca, sa povestim despre proiecte, sa fim fangirls. O spunem cu mandrie.

Va multumesc atat eu cat si Miriam pentru ca sunteti alaturi de noi, pentru ca ati venit sa ne cunoasteti, pentru ca participati la proiectele si concursurile noastre. Pentru ca sunteti frumosi, destepti si pasionati. Pentru ca va plac ideile nastrusnice. Pentru ca ”the sky is the limit” asa cum zicea Tom Hiddleston.

Alaturi de noi au fost Angela, Adina si Bogdan, Simona, Razvan, Andreea si the one, the only Comic Diva.

Sa va spun cat de bine ne-am simtit alaturi de invitatii speciali ai acestei prime editii? Manuel D’Andreea, Vanessa, Enji Night, Okkido, Ray, Solidsnake, Shookie, au fost senzationali, costumele si interpretarile lor atragand atentia celor veniti la Palatul National al Copiilor. Merida, Darth Maul, Edward Scissorhands au prins viata sub ochii nostrii.

John Rhys-Davies si Finn Jones au fost cei doi actori invitati la prima editie EECC. Amandoi s-au simtit in largul lor alaturi de fanii romani, au raspuns cu entuziasm, au apreciat intrebarile inteligente si de bun simt. Daca primele momente de Q&A au debutat timid, publicul nefiind familiarizat cu acest tip de interactiune cu invitatii, gheata s-a spart rapid datorita intrebarilor bine punctate venite din partea Dianei – Comic Diva. John Rhys- Davies ne-a fermecat. Rolul sau preferat este intotdeauna urmatorul, vocea lui Gimli si-a facut aparitia spre deliciul fanilor, actorul sau preferat este Orlando Bloom, ne-a povestit cat de mult se bucura acum sa fie alaturi de familia sa. Richard al III-lea, rol jucat de partenerul sau din Lord of the Rings, Ian McKellan i s-ar potrivi ca o manusa. Actorul cunoscut datorita rolurilor din Sliders, Indiana Jones si Lord of the Rings este de asemenea pasionat de istorie si cultura, lucru remarcat cu usurinta la paneluri dar si in cadrul sesiunilor de autografe si fotografii, cand am avut ocazia cu totii sa schimbam cateva cuvinte cu John Rhys-Davies dar sa primim de asemenea sfaturi si incurajari.

Surpriza a venit din partea lui Finn Jones (  Ser Loras Tyrell – Game of Thrones) . Exuberant, entertaining, one man show, deschis fata de fanii romani veniti sa-l cunoasca, actorul britanic ne-a impartasit cateva detalii picante din timpul filmarilor la Game of Thrones -cat de greu este sa interpretezi o scena intima alaturi de cel mai bun prieten. Ne-a facut cunoscuta pasiunea sa pentru muzica , Adventure Time este serialul sau preferat, Melisandra is a bitch, daca Loras n-ar fi gay, Finn crede ca Sansa ar putea sa fie a love interest. Daca ar putea sa interpreteze un alt personaj in serial, Finn Jones ar dori sa fie un dragon unicorn iar in ceea ce-l priveste pe Cavalerul Florilor spera ca acesta sa supravietuiasca dar sa fie desfigurat. Ironie fina, umor marca Finn Jones. Am putea spune ca la EECC am descoperit cat de mult talent zace in acest tanar.

Atat John Rhys- Davies cat si Finn Jones au avut numai cuvinte de lauda la adresa fanilor romani si au promis ca se vor intoarce in Romania.

Nu in ultimul rand, organizatorii s-au straduit sa faca din acest eveniment unul ce va avea loc si in viitor. Criticiile constructive sunt binevenite, la fel si implicarea si sustinerea din partea fanilor acestui gen de eveniment. East European Comic Con este al nostru, al tuturor fanilor ce s-au simtit ca acasa, intre prieteni.

Acestea fiind zise, East European Comic Con ne vedem la anul! Bigger, better, epic!

I love you, you beautiful bastard!

A participat, a scris, s-a distrat si a fost a fan girl without a shame… Ioana.

http://www.youtube.com/watch?v=lgVn-OC_o6o

http://www.youtube.com/watch?v=rh0P90hvPI8

*materiale video realizate  de Diana Petrescu aka PopCultureDiva42

Comments