Interviu cu Dragos Bucur

Suntem siguri ca l-ati vazut pe Dragos Bucur in “Politist, adjectiv”, “Moartea domnului Lazarescu”, serialul “Baieti buni” sau in “Love Building”. Noi l-am remarcat si in productii internationale cum ar fi mini-seriile “Wallander” si “Titanic”.

In “Wallender” a jucat in episodul “The Dogs of Riga” si am fost curioase sa aflam cum este sa lucrezi cu Sir Kenneth Branagh. Dragos Bucur ne-a raspuns cu entuziasm si ne-a acordat un scurt interviu.

  1. Cum a fost sa lucrezi alaturi de Sir Kenneth Branagh in ”Wallander”?

Este un ”Sir”, genul de actor generos si deschis pe platoul de filmare. Din pacate nu am avut multe secvente impreuna asa ca astept urmatoarea colaborare.

          2. Care este actorul sau actrita ta preferata?

Imi plac multi actori, atat romanai cat si straini. De la Rebengiuc si Albulescu pana la Ed Harris.

         3. Te-ar tenta sa joci rolul unui super-erou si daca da, care ar fi alegerea ta?

Da, mi-ar placea. Ar fi interesant sa joc un erou in genul Hancock.

         4. Iti plac comicsurile?

Am fost un adevarat fan “Rahan” dar trebuie sa recunosc ca nu prea ma mai pasioneaza.

     5. Care consideri ca sunt cele mai bune strategii de a promova cinematografia romaneasca peste hotare?

Adevarul este ca festivalurile si premiile obtinute au ridicat foarte mult cinematografia romaneasca dar dincolo de ele probabil ca este nevoie si de alte canale de promovare…Nu stiu care sunt aceste, dar festivalul de film romanesc din Londra de la inceputul lui decembrie cred ca este un moment bun pentru britanici sa vada ce se intampla prin Romania.”Love Building” este un film produs de mine si de colegii mei Alex Papadopol si Dorian Boguta care poate fi vazut in Londra pe 1 decembrie si care cred ca poate aduce un zambet pe fata englezilor cu ajutorul unui umor romanesc de calitate.

    6. Ai fi interesat sa joci alaturi de Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Emma Watson sau cu oricare actor britanic din noul val?

Am jucat cu cativa actori britanici pana acum si experientele au fost foarte interesante. Jim Sturgess, Harry Loyd,Toby Jones sunt actori foarte buni cu care am lucrat in proiecte frumoase (Titanic, The way back, The fear).

*interviu realizat de Miriam Mircea si Ioana Raluca Popescu

Comments