Interviu cu un “Loki” autohton

Mihai Dinu ne-a surprins atunci cand am descoperit cosplayul sau de la Nijikon. In premiera in Romania avem primul Loki. Un Loki autohton cu planuri mari de viitor. Putem sa spunem ca este “burdened with glorious purpose”.

1.De cand esti fan Marvel-Thor?

Mihai Dinu: De cand sunt mic. Era un serial de desen animat cu Thor, difuzat (daca imi amintesc bine) pe pro tv dimineata in weekend. Era un desen d-ala old school care aducea f mult cu comics, si m-a prins. Bineinteles, ma uitam si la Spiderman,X-Men, Iron Man si ce mai era p-atunci pe Fox Kids parca, dar Thor mi-a placut cel mai mult.

2. De ce ai ales sa faci Cosplay Loki?

Mihai Dinu:De ce? Pentru ca seman foarte mult cu el haha. La fata si par cel putin. Si pentru ca e un personaj destul de badass.

3. Te identifici cu anumite aspecte ale caracterului lui Loki sau admiri personajul per total ?

Mihai Dinu: Amandoua. Admir perseverenta, viclenia si multitudinea de “asi din maneca” de care da dovada Loki, precum si inteligenta pe care o arata in planurile sale, si pot sa spun ca si eu la randul meu sunt putin viclean si manipulator (nu intr-un sens rau) inteligent (so i consider myself) si perseverent. Din pacate, simt ca ma aseman cu el si prin lipsa de convictiune pe care el o arata; rareori ii ies planurile, si cu atat mai rar convinge el ca ceea ce face e  de bine.

4. Ai planuri de viitor legate de Cosplay ?

Mihai Dinu: Da, as vrea sa imi fac un costum Loki mai bun

5. Cum ti se pare cosplay-ulul in prezent in Romania? Organizare, fani, concursuri? Ce ti-ai dori sa se faca si in Romania in acest domeniu ?

Mihai Dinu: Cosplay-ul din Romania mi se pare ok, bun chiar. Din pacat am fost doar la Nijikon pana acum (de 3 ani incoace) deci doar la eventul asta ma pot referi. Din ce am vazut pana acum concursurile au fost bune, fanii din ce in ce mai numerosi iar costumele se imbunatatesc exponential de la an la an. In rest, nu prea stiu ce altceva s-ar mai putea face pentru ca n-am vazut alte concursuri de cosplay.

6. Iti plac anumiti artisti cosplay si daca da, care sunt aceia ?

Mihai Dinu: Din pacate sunt cam nou in domeniu, anul asta a fost primul in care am incercat ceva de genul (si consider ca se putea mai bine). Chiar daca merg de 3 ani la Nijikon, pot spune ca nu m-a pasionat de la inceput cosplay-ul pentru ca nu i-am dat prea mare atentie, deci nu pot numi vreun cosplay artist. Dar pot spune ca anul asta au fost niste costume super ( tipa din poza a fost de departe preferata mea).

interviu realizat de Miriam Mircea si Ioana Raluca Popescu

Comments