Craciun Cinefil … One more time with feeling

Am stat sa ma gandesc serios daca merita sau nu sa scriu acest articol si am fost lovita de starea mea de gratie numita “fuck it”. Adica nu stiu ce aveti voi de gand dar iata ce zic eu ca merita sa vizionati acum sa intram perioada concediului de Craciun + Anul Nou. Acum cativa ani am publicat un top si ramane valabil, this one este o anexa personalizata. Aveti chef de animatii?  Cautati pe la altii pe blog. Vreti noutati? Mergeti in cinematografe. Meanwhile, de felul meu n-am stare sa bat campii mult in introducere asa ca sa purcedem cu lista. Ca tot imi canta Faith Hill la Magic FM.

Marathons

Asa cum ati citit, scurt pe doi, va recomand cateva serii dragi mie. Un fel de traditie in prag de Sarbatori este sa fac curatenie printre DVD-uri si Blu-ray-uri si sa le pun in ordine in functie de planul de bataie pentru urmatoarea saptamana. Pregatiti-va pijamele comfortabile, ceai si snacksuri la discretie si press play!

Lord of the Rings + The Hobbit

Nu-i asa ca acum a venit momentul pentru Extended Editions? Eu zic ca da si merita vizionate cronologic, basca, The Hobbit o sa va pare mult mai reusit in aceste versiuni. Se lasa cu nostalgie, ras, plans, tot ce vreti voi si parca e greu sa lasi in urma Middle Earth dupa vreo 2 – 3 zile (mai faceti si pauze, socializati, motaiti). The Last Goodbye e cu un nod in gat iar la Into the West plangi mai ceva ca la Titanic.

Harry Potter

Unii au traditia cu “Home Alone”, eu am traditia cu maratonul Harry Potter de Craciun. Din cate stiu nu sunt singura dar primele doua filme sunt croite pentru perioada sarbatorilor – Chris Columbus, duh – iar pe masura ce inaintam si povestea devine din ce in ce mai intunecata, tanjim dupa amintirea primelor doua filme. La anul avem “Fantastical Beasts” si asa cum fanii spuneau, cu toate ca producatorii ne indeamna sa ne intoarcem in universul lui J.K. noi n-am plecat niciodata.

Marvel Cinematic Universe Phase 1 + 2

Seriously? Credeati ca scapati de obsesia mea Marvel? No way. Doua serii de filme, phase 1 si 2, daca puteti sa duceti si un maraton de seriale: Daredevil, Jessica Jones, Agent Carter si Agents of S.H.I.E.L.D. si asa o tineti bine mersi pana la anul. No regrets.

Star Wars

In caz ca n-ati reusit sa ajungeti la zi cu Star Wars pana sa mergeti sa vedeti The Force Awakens, si daca n-ati prins pe AXN maratoanele (cum naiba n-ati fost in stare sa nu va uitati ca de doua luni incoace daca nu e Star Wars e maraton Piratii din Caraibe) now it’s the time.

Highlander – movies + TV show

Anul trecut am revazut serialul. Stiu, nu-i o alegere clasica dar … I don’t give a cookie asa ca pana se decid mai-marii de la Hollywood si baga remake-ul – please don’t – o luati frumusel cu cele cinci filme si sase sezoane plus un sezon din The Raven. There can be only one!

We’re gonna wish you a gothic Christmas

Doriti ceva mai intunecat de Craciun? Your wish will come true. Am ac si de cojocul vostru.

Krampus

Unul din filmele de neratat anul asta. Mergeti in cinematografe si sa vedeti ce se intampla atunci cand te lepezi de spiritul Craciunului.

Victor Frankenstein

Pe nedrept desfiintat de critici, “Victor Frankenstein” este un buddy-movie with a twist, jucat cu aplomb de James McAvoy. Asta e film de Craciun. Va spun eu.

Crimson Peak

Fellow Hiddlestoners si nu numai, Crimson Peak trebuie vazut de voi pana vom pasi in noul an. O romanta cat se poate de twisted si am pomenit de Hiddleston? Well, el si Jessica Chastain merita sa mai joace impreuna, there’s chemistry there.

Penny Dreadful

Absolut si neaparat de recuperat in caz ca nu l-ati vazut. Aveti doua sezoane. You can do it. Demimonde se deschide in fata noastra si la final … we all walk alone. Hai mai repede cu sezonul trei!

Hannibal

Pentru ca merita si mai multe idei din ciclul “de ce sa-l vedeti” gasiti aici!

British TV Shows

My dear fellows, ne pregatim a cup of tea si niste biscuits si in fata semineului – canalul 20 pentru posesorii de abonament UPC – ne uitam la some British series.

Poldark

Pentru ca Aidan Turner. Pentru ca e jucat frumos si povestea cu toate ca ati mai vazut-o pana acum si in alte ecranizari iti sfasaie sufletul. Opt episoade de o ora. Ce mai asteptati. Go! Watch it! Do it for Ross!

Outlander

Serialul asta am incercat sa-l ocolesc dar what the heck was I thinking? Da, sunt printre fanele lui Black Jack dar va zic eu voua ca atunci cand un actor e capabil sa intruchipeze un personaj despicable, atunci se vede talentul sau. Chapeau Tobias Menzies.

Sherlock

Cumberbatch si Freeman in versiunea BBC a detectivului nascocit de Sir Doyle. Basca ca in prima zi a anului avem un nou episod – un soi de “n-avem sezonul patru gata, here’s ceva cu a Victorian feel”. Maraton scrie pe voi.

Vicious

Ian McKellen si Derek Jacobi sunt un cuplu de batranei gay cu toane si hachite dar sa ajungeti la sezonul doi, ultimul episod, sa va pregatiti sufleteste. “Vicious” e un must-see.

Downton Abbey

Craciun fara “Downton Abbey” e ca luna decembrie fara anunturile ca va reveni Hrusca pe scena. Daca Lady Mary isi va gasi sau nu un iubit, ce va mai face Bunica, stam si asteptam the Christmas Special – o traditie British prin seriale.

Blackadder

Zau ca nu cred ca mai e nevoie sa va zic de ce? Dar daca vreti neaparat un motiv, iata-l:

” -Oh…that is for Ken Branagh’s endless uncut 4 hour version of “Hamlet.
-Who is Ken Branagh?
-I’ll tell him, you’ve said that. And I think he will be very hurt.”

Golden Oldies

Unii revad “Casablanca”, eu revad doua filme – ma rog, un film si o mini-serie:

Gone with the wind + Scarlett

Si pentru ca trebuia sa existe si un sequel, dupa ce vad cum Scarlett isi da cu stangul in dreptul dupa boul de Ashley si mimoza de Melanie trece in lumea celor drepti, bag si mini-seria. Acolo unde Timothy Dalton parca gives a run for Gable’s money si ii reuseste de minune iar Sean Bean este odios – si sexy.

Thorn Birds

Motive pentru a revedea “Thorn Birds” v-am dat si-n numarul de luna trecuta din @FiLM asa ca aruncati si pe acolo o geana.

Robin Hood: Prince of Thieves + BBC’s Robin Hood

Motivul? Alan Rickman si Richard Armitage. A la bonheur.

Italian fairytales

Candva, de mult, cand aveam pachetul de programe canalele italienesti – acum am doar Rai Uno si ala e vai de mama lui – am descoperit cateva filme marca Lamberto Bava. Dupa ani si ani, serialele astea trei le revad si bag de seama ca si italienii au un soft spot pentru ele, de unde si campaniile realizate pe Facebook. Cine prinde Mediasat Extra, de luni pot sa se bucure de aceste povesti.

Fantaghiro

Fiica cea mica a unui rege, eterna tomboy porneste intr-o serie de aventuri in care va intalni un vrajitor carismatic – Nicholas Rogers – si va lupta pentru dragoste si dreptate. Mi-e atat de draga seria asta. Mi-e dor de muzica, de replicile personajelor, de decoruri.

Sorellina e il principe del sogno

Christopher Lee si Raz Degan si inca o reusita pentru Lamberto Bava. In caz ca nu stiati, serialele astea au fost difuzate si la noi pe Pro TV. Poate le vor reprograma…candva.

Desideria

Muzica lui Amedeo Menghi – in special melodia “Asia” – si o poveste adorabila despre lupta dintre bine si rau in familie.

Well, that’s it, suficiente zic eu.

Sarbatori frumoase dragilor!

Comments