O noua leapsa cinefila. Hit me with your best shot!

Piratul Cinefil ne propune o noua leapsa si eu, fata de comitet ce sunt am pregatit deja raspunsurile – because I’m fast like that. You’ve asked for it buddy:

Unde iti cauti filmul de vizionat?

In programul de la cinema, in programele posturilor de televiziune din tara si din strainatate, pe IMDb si Metacritic.

Cel mai bun film pe anul 2015?

Cat urasc intrebarile astea! Blockbuster wise… Avengers: Age of Ultron. Surpriza anului, small movie but with meaning…Danny Collins.

Super-eroul preferat? daca tot suntem in era super-hero in cinema.

Always and forever…Iron Man. Fac parte din grupul nebunilor carora le-a placut Iron Man 3 si pentru ca vine o vreme cand trebuie sa explici si de ce…va exista un articol pe acest subiect aka De ce imi place mie Iron Man. Daca tot am deschis Cutia Pandorei o sa arunc inca un element de scandal. M-am saturat sa vad cum filmele cu super-eroi sunt desconsiderata atat de critica cat si la premiile Oscar. Mai multe detalii gasiti aici.

Un film necunoscut care l-ai desoperit parca de nicaieri ?

« Case Histories ». De fapt un serial britanic cu Jason Isaacs in rolul principal. Cautam altceva si am dat de el. I regret nothing.

Care ar fi sfatul pentru o recenzie de film buna?

Nu te uita la ce scriu/cum scriu altii. Formeaza-ti stilul propriu, nu te ambala/debusola daca se trezeste cate un micut sa-ti zica ca esti varza – romanii in general evita sa citeasta recenzii iar criticii de film se crizeaza cand vad ca exista o nisa de bloggeri si cinefili care isi “permit” sa scrie daca le-a placut sau nu film. Ideal este sa nu faci compromisuri cand scrii si sa nu faci din recenzie un advertorial pupincurist.

Ultimul film vazut la cinema?

« The Gift ». Alta surpriza placuta pe anul asta.

Ce personaj ai vrea sa intalnesti din lumea filmelor?

Fie pe Hannibal Lecter, fie pe Keyser Soze. Sau pe amandoi in acelasi timp.

Ce parere aveti despre cinematografia autohtona?

Nu pot sa zic ca evit filmele autohtone, se intampla sa mai am si surprize placute cum a fost «Closer to the Moon » dar in ceea ce ma priveste nu ma pasioneaza obsesia pana la refuz de a vedea filme cu subiect post-comunist, cadre largi in bucatarii, dialoguri cretine, actori care nu stiu diferenta intre actoria de teatru si actoria de film, scenarii slabe si filmari absurde.

Ce cautati la un film?

O poveste care sa ma intereseze si un personaj negativ care sa rupa gura targului.

Care e filmul la care te gandesti chiar acum?

« Manhunter » al lui Michael Mann.

Comments