[Review] 22 Jump Street (2014)

distributia:Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Peter Stormare,Wyatt Russell

regizor:  Phil Lord, Christopher Miller

Schmidt: Yo Sleepy, wus up homie! Everyone saying that Sleepy he like the Mexican wolverine
Scarface: Why you not talking?
Jenko: My name is Jeff.

2012 a fost un an interesant din punct de vedere cinefil. Ok, hai sa fim cinstiti. A fost un an awesome *cough Avengers*. Printre multe filme rasarite, unele bune altele condamnate la mediocritate, remake-ul serialului “21 Jump Street” a fost un succes neasteptat. In 2014 asa cum ii sade bine oricarui box-office hit avem parte de un sequel.

Ce avem noi aici va intrebati? Aceeasi ciorba reincalzita? Gaguri cu Tatum si Hill bigger and better. Da si in acelasi timp nu.

Cum vine asta?

Elementary my dear Watson.

Jenko si Schmidt sau Channing Tatum si Jonah Hill se duc la facultate – un parcurs academic onorabil dupa ce au terminat liceu – sa prinda un dealer in stilul lor. Adica ”ne dam cu stangul in dreptul iar publicul lesina de ras in sala”. Merge si a doua oara ulciorul la apa? Hell yeah.

Channing Tatum


….you’re welcome.

Jonah Hill


…the man, the GIF.

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la Channing Tatum – dincolo de Magic Mike – ajung la o concluzie interesanta. Omul asta este subevaluat cand vine vorba de prestatiile sale in filme. Ok, nu-i Al Pacino dar atata bascalie zace in omul asta incat face dintr-un rol cum este cel al lui Jenko, un recital de glume cu si fara perdea, geek fun si ”in your face attitude” incat vrei sa vezi mai mult – cu sau fara camasa pe el. Tatum a avut roluri serioase, a avut roluri romantice, s-a bagat in wannabe action flicks si s-ar putea sa fie un Gambit tare interesant daca se oficializeaza stirea – hai odata Marvel – ca va aparea in franciza X-Men. Tatum se distreaza si cand are un scenariu bun arata ca nu este doar un frumusel venit sa se afirme ca un Brad Pitt al tinerei generatii. Jenko iti intra sub piele. Are suflet. He has a dream *cue for Tangled’s  ” I  have a dream”* iar in tandem cu Schmidt he’s just adorable. Pentru ca…Batman si Lamborghini.

Jonah Hill si al sau Schmidt, un nataflet simpatic cu gura mare, idei crete si atasat de Jenko ca un scai ridica stacheta – asta datorita si lui Ice Cube – cu momente bigger, better and way more crazier fata de 21 Jump street. Cu ochii mari, incercanati, mutra de om mare la aproape 30 de ani aterizat la facultate, croindu-si drum printre adolescentii din ziua azi cu apucaturi ce-i lasa pe cei doi detectivi sa-si puna 1001 de intrebari despre viitorul omenirii si desteptaciunea tinerei generatii – impreuna cu Peter Stormare.

22 Jump Street reuseste performanta sa fie mai bun decat primul film. Glumele merg pana in punctul in care se face bascalie de aceasta franciza dar merg de minune in context cu actiunea si jocul actorilor. Film de vara, film de urmarit cu prietenii, film de vazut pentru ca…Tatum si Hill…si… ”say something cool”.

Edge and Back: 8/10

Comments