[Review] Hercules (2014)

distributia: Dwayne Johnson, John Hurt, Ian McShane, Joseph Fiennes, Rufus Sewell

regizor: Brett Ratner

distribuit in Romania de Forum Film

Amphiaraus: No matter how far you go, man cannot escape his fate. Who are you? Are you a murderer? Are you a mercenary who turns his back on the innocent? We believe in you! We have faith in you! Remember the deeds you have performed, the labors you have overcome! Are you only the legend, or are you truth behind the legend? Now, tell me, WHO ARE YOU?

Hercules: I AM HERCULES!

Slava zeilor ca the Rock a strers amintirea lui Kellan Lutz si al sau Hercule – eu numesc filmul ala o gluma proasta dar asa cum lupta pentru cine e actorul potrivit pentru rolul lui Christian Grey continua pe retelele de socializare, cu siguranta voi gasi un suflet sa-mi spuna ce opera se arta a scos Harlin.

Back to Hercules The Rock si gasca lui de misfits. Brett Ratner,  omu’ care a adunat o groaza de reprosuri pentru X Men: The Last Stand – le merita – a gasit reteta minune pentru un film reusit. Scenariul abunda de mistouri la propriu aruncate pe fata de personaje – un fel de actorii making fun of their characters making fun of themselves, acțiune si basically cam tot ce tine de structura filmului sunt luate in tarboaca.

Din capul locului va spun ca Joseph Fiennes joaca ca o cizma rolul lui Euristeu cu tot cu zorzoane, volane si bucle rasucite. Talentul familiei Fiennes se afla in mainile lui Ralph. Joseph mama, te rugam sa iei cateva ore de actorie. You need them badly.

Hercules and the gang, un mix the Buffy’s  Scooby Gang meets the Avengers sunt mercenari si ajung pe la regele Cotys (John Hurt) ca sa-l ajute sa scape de un tiran nebun decis sa matraseasca tot ce-i iese in cale. Aparentele inseala. Hercule nu este ceea ce pare dar morala aruncata de Ian McShane pe post de povestitor si explica tot ca la prosti este ca trebuie sa ne infruntam demonii interior si sa gasim our inner hero.

Conteaza cumva ca Hercule antrenează trupele lui Cotys pe stil tactico-militar roman? Nope, pentru ca filmul nu se ia in serios si bine face. Norocul lui Brett este ca gaseste modalitatea sa tina publicul lipit de scaune si sa ofere doze de ras  ba chiar si cateva intorsaturi de situatie.

Daca la inceput credeam ca John Hurt o sa fie in a glorified cameo, Irina Shayk este cea care apare ca sa ne arate ca e o sex bomb si atat. Mai avem si cateva clipa rupte din Gladiator cu micutului Arius si a sa mama – hello Lucilla si Lucius. Avem si cateva speech-uri pep talk de incurajare de la Hercule cu un ecou via Braveheat.

Fara sa mai batem apa in piua, Hercules este un film cinstit de vara mult mai bun decat promitea trailerul, abundand de sass, good time si pep talk finding  your inner strenght. Sa nu uit. Rufus Sewell aka bunaciunea spartana Autolycus, rol jucat de Bruce Campbell in Hercules Legendary Journeys este incantator de la privirea otelita pana la fighting skills iar Ian McShane aduce un aer flamboiant fara a pica in panta de primadona.

Hercules este o traznaie vesele de vara care nu trebuie ratata. Lupte, misto la greu si “Lupii ba. Am vazut lupii!”
Ghiciti referinta autohtona.

Edge and Back: 7/10

Comments