[Review] Into the Woods (2014)

distributia: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Christine Baranski, Mackenzie Mauzy, Billy Magnussen, Johnny Depp

regia: Rob Marshall

”Be careful what you wish for”

”Into the Woods” este adaptarea pentru marele ecran a musicalului de pe Broadway semnat de Stephen Sondheim si James Lapine, in regia lui Rob Marshall. Cu a star studded cast, fantasy-ul lansat pe final de an este un crossover intre povestile fratilor Grimm – cu ceva mai mult Charles Perrault – ”Jack si Vrejul de Fasole”, ” Scufita Rosie”, ”Cenusareasa” si ”Rapunzel”. Cu toate ca povestea cantata de la un cap la altul poate parea banala ei bine nu este. Departe de cliseele standard, aflam ca printul din povesti nu este atat de nobil, vrajitoarea are si ea durerea ei iar Cenusareasa chiar adora sa faca curatenie. Pe principiul casca ochii si baga de seama, laitmotivul ”into the woods” devine binecuvantare si blestem. La propriu.

Ce avem noi aici?

Brutarul (James Corden) si nevasta lui (Emily Blunt) afla ca Vrajitoarea (Meryl Streep) i-a blestemat sa nu aiba un prunc si ca sa desfaca vraja trebuie sa mearga in padure si sa faca rost in trei zile de : o pelerina rosie ca sangele, o vaca alba ca laptele, un condur din aur si parul galben ca porumbul. Toate bune si frumoase pentru ca in afacere graviteaza cateva personaje secundare. Cenusareasa (Anna Kendrick) este persecutata de familie si vrea sa mearga la balul organizat de Print (Chris Pine), Rapunzel (Mackenzie Mauzy) este prizoniera in turn iar Jack (Daniel Huttlestone) este naiv si intra in bucluc cand accepta drept plata cateva boabe de fasole.

”Into the Woods” s-a aflat in plan inca de la inceputul anilor ’90 cu Robin Williams in rolul Brutarului, Goldie Hawn pe post de Nevasta, Cher aka Vrajitoare si Danny De Vito in pielea Lupului. Anii au trecut si in anul de gratie 2014, Johnny Depp face un cameo asa cum stie el mai bine pe post de Big Bad Wolf. Ne putem indoi de multe alegeri in materie de roluri facute de Johnny dar daca prinde ceva in care joaca bine si canta zic ca e perfect. Si ce voce. Si ce atitudine. “Into the Woods” te pacaleste cu straiele unei povesti pentru cei mici cu voie buna si cantec. Avem cantece dar patataniile devin din ce in ce mai intunecate pe masura ce consecintele dorintelor facute in padure duc spre un final nu chiar happy ever after.

Meryl Streep a primit o noua nominalizare la Globul de Aur pentru rolul Vrajitoarei. De la Mamma Mia! incoace a aratat ca poate sa cante si mai ales cum poate sa cante. Voce are, patos din belsug, se vede ca-i face placere sa ia parte si in astfel de proiecte. Surpriza vine cu Anna Kendrick. Cum ar zice francezul she’s got some pipes iar Chris Pine. Atentie! Avem un twist cu Rapunzel si o revelatie despre educatie oricarui print din povesti.

Mentionam ca ”Into the Woods” este ceva mai dark decat ne asteptam de la o poveste Disney dar sa nu uitam cine este autorul productiei. Stephen Sondheim. Sweeney Todd rings a bell?

”Into the Woods” te pune fata-n fata cu asumarea faptelor si consecintele alegerilor mai putin fericite. Nimic nu vine fara un pret care trebuie platit si uneori este un pret prea mare.

Edge and Back: 8/10

Comments