[Review] Sleeping with Other People / Sexul, bata-l vina! (2015)

distributia: Jason Sudeikis, Alison Brie, Amanda Peet, Marc Blucas, Adam Brody, Adam Scott

regizor: Leslye Headland

“Mouse trap!”

Comediile romantice cu si despre odd couples au un defect. De multe ori incearca sa se abata de la drumul stabilit cu un final siropos, intr-o nota discordanta fata de ce s-a straduit sa faca de la bun inceput. Asa stau lucrurile cu “Sleepin with Other People”, o poveste moderna despre un el si o ea care se indragostesc. The catch is: amandoi sunt dependenti de sex.

Ce avem noi aici?

Se spune ca anii de facultate sunt de neuitat. Multi dintre noi si-au gasit sufletul pereche atunci. As continua mult si bine pe linia asta dulceaga dar simt ca-mi creste glicemia si trecand peste partea de invaluire, intru in miezul problemelor.

Jake (Jason Sudeikis) si Lainey (Alison Brie) sunt prosti de dau in gropi ca noi toti in lumea reala.

De cate ori ne-au pus intrebarea: sa-mi stric prietenia cu un barbat pe o relatie amoroasa? N-a dat Carrie Bradshaw pe aici dar multe ne-am trezit in situatia asta. Intra in actiune o intreaga paleta de argumete feministe, scaldate prin sfaturi in amor pe linia “Andreea Raicu” – loc de dat cu capul si gasit ”idei” atunci cand nu stii cum sa-ti asortezi nadragii si sa gasesti sens in relatia de cuplu. Slava tie Oprah! Jake si Lainey se plac, se potrivesc dar vai, prostia din capul muierii loveste din plin. Se da scenariul urmator: baiat simpatic, te intelegi cu el, totul e ok, planetele sunt aliniata iar tu, desteapta pamantului alergi dupa un dobitoc care nu da doi bani pe tine. Fast-forward cativa ani si nici Freud nu s-ar minuna de rezultate. Amandoi sunt niste epave.

Trebuie sa existe si momentul de ”trezire la realitate” si atunci Lainey simte ca-i cazul sa-si vada de viata, sa-i puna hainele pe ea si sa-l dea dracului pe nenorocitul care se tavalea cu toata clientela. Usor de zis, greu de facut. Te mananca in palma si vrei sa-l suni pe bou. Iti vine sa-ti dai palme, strangi picioarele din motiv de nevoi animalice si ghici ce? Incepi sa traiesti. Sa vezi lumea cu alti ochi, sa-ti faci un rost in viata. Mai stii ceva? Realizezi ca baiatul ala simpatic is the one.

In lumea reala nu iti canta filarmonica cand te pupi cu unul. Nu-ti bate vantul in asa fel incat parul sa-ti fluture ca la sedintele foto. In viata reala e cam greu cu recuceritul baiatului simpatic. E luat. Si-a vazut de viata si tu ai ramas ca o proasta in mijlocul drumului si te intrebi ce dracu’ ai facut.

“Sleeping with other people” merge pe linia cu zaharel si limonada. Zana buna da cu bagheta si totul se termina cu bine. Dincolo de umorul fara perdea, ideea de scenariu buna – nu stralucita dar tupeista fata de altele – si chimia dintre actori, gustul amar ramane la final.

Edge and Back: 7/10

Comments